Posted in brthuffl

Lawford Road Townhouse / OEB

first_imgCopyAbout this officeOEBOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionEnglandLondonOn FacebookUnited KingdomPublished on January 11, 2020Cite: “Lawford Road Townhouse / OEB” 11 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© French + Tye+ 34Curated by Paula Pintos Share Architects: OEB Area Area of this architecture project Lawford Road Townhouse / OEB Projects Year:  United Kingdom Houses CopyHouses, Extension•London, United Kingdom ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/931690/lawford-road-townhouse-oeb Clipboard Bow Tie Construction Photographs:  French + Tye Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2019 “COPY” Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project Lawford Road Townhouse / OEBSave this projectSaveLawford Road Townhouse / OEB Main Contractor: Manufacturers: Sky-Frame, Cantifix, Dinesen, Shadbolt, Agenora Workshops, Green Building Store, OM Glazing, Thomas Collier Joinery “COPY” Engineering:Bob Johnson Structural EngineersApproved Inspector:BCAPlywood Study:Calculated ManufacturingCity:LondonCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© French + TyeRecommended ProductsShowerAcquabellaBathroom Panel – DecorShowerGeberitShower Channels – CleanLineWoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. Zinc clad extensions at roof and rear are simple and rectilinear, sensitive to the site’s location within a Conservation Area. The interior combines minimalist white-lined rooms with storage spaces that open up to reveal a warm and adaptable plywood structure and brightly coloured exposed services.Save this picture!© French + TyeThe clients’ brief for Lawford Road was to create a minimalist, intelligent, and energy-efficient refurbishment of a Victorian property, forming a family home that would allow spaces to adapt over the years. The Passivhaus standard required an entirely new insulated timber frame to be built inside the existing brick shell. OEB took the opportunity given by his new structure to reconfigure the internal layout. Rooms are defined by a series of 900mm deep storage walls placed orthogonally across the plan, while plain white surfaces line the interior. The storage walls give a sense of solidity to the new construction and contain all the built-in functions of the house: kitchen, WCs, desk, and plant. When opened up, the interiors of these elements reveal warm plywood timber finishes and exposed services accentuated in bright colours, contrasting with the outer plainness of the rooms.Save this picture!© French + TyeSave this picture!Connections studySave this picture!© French + TyeSolid oak flooring is used throughout and continues onto the new staircase with flush treads and risers, where a lightly reflective white ribbon balustrade runs continuously up through the full height of the house. The new second-floor study is located in a zinc rooftop extension over the rear outrigger. Here the plywood structure remains exposed as if this space is a habitable version of the storage elements elsewhere, or like climbing into an attic. The joints between the components are not hidden: the room is clearly made from different parts connected together with exposed screws, notches, and lap joints. Simple and adjustable open shelving spans between the plywood posts, where objects and books can be on show.Save this picture!© French + TyeProject gallerySee allShow lessWhy the Fire at Notre Dame Elicited Few Tears in AfricaArticlesThat ’70s Thing: Why Young Architects Today Are Enthralled by Vintage TechnologiesArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/931690/lawford-road-townhouse-oeb Clipboard Photographs ArchDailylast_img read more

Continue Reading... Lawford Road Townhouse / OEB